Az idény előtt még a bajnoki cím megszerzését célzó BMW Sauber a szezonkezdet óta folyamatosan a lejtőn volt, mostanra egy dolog vigasztalhatja csak őket: ennél már nem nagyon van lejjebb. A Monacói Nagydíj időmérőjén eddigi legrosszabb teljesítményüket mutatva mindkét autójuk már az első szakaszban búcsúzott – Nick Heidfeld a 17., Robert Kubica a 18. lett.  

Kubica szerint a csapatnak változtatnia kell a hozzáállásán, el kell fogadniuk, hogy pocsékok, és ezután ezt figyelembe véve kell dolgozniuk:

“Csakis gondjaink voltak eddig. Csütörtökön is küszködtünk, és a ma délelőtti edzésen szintén. Az időmérő is rossz volt a felvezetőköröm, forgalomba kerültem, a gumik pedig lehűltek. De az autó teljesítménye összességében nem elég. Be kell ismernünk, hogy rosszak vagyunk. Ehhez kell alkalmazkodnunk, és keményen kell dolgozni ezután” – mondta az idén egyelőre még pont nélkül álló lengyel a kvalifikáció után.

Heidfeld szerint – akiről egyébként azt pletykálják, hogy a BMW jövőre már nem alkalmazza – egész hétvégén csak romlott az autó:

Bajnokjelöltből sereghajtók
Bajnokjelöltből sereghajtók

BMW – Ennél már nincs lejjebb

BMW – Ennél már nincs lejjebb

Bajnokjelöltből sereghajtók
Azt sem tudják, mi a baj
Fotó megosztása:
Azt sem tudják, mi a baj

Azt sem tudják, mi a baj

Azt sem tudják, mi a baj


“Természetesen nagyon elkeserítő ez. Sok mindenen változtattunk a csütörtöki edzések után, és még többet a ma délelőtti edzést követően, bár az ilyesmi elég kockázatos az időmérő előtt, de tudtuk, hogy nincs vesztenivalónk. Igazából sikerült a rossz irányba mennünk, de már nem sokat számított. Nagyon bosszantó, amikor az ember teljesen a határon autózik, minden kockázatot elvállal, főleg egy ilyen pályán, és mégsem jut előre. Pillanatnyilag azt sem tudjuk, mi a gond. Barcelonában előrébb léptünk, de most minden elvárásunkat alulmúltuk.”