Nico Rosberg idén már kilencedszer nyerte meg a szabadedzést – az eddigi 17 alkalomból ez több mint 50 százalékos arány! – a Williamsszel. A hazai pályán mozgó pilótát Lewis Hamilton követte, úgy tűnik, hogy a McLarennek tényleg jobban fekszik Monaco.

A délelőtti legjobb, Rubens Barrichello harmadikként zárt csapattársa, Jenson Button előtt. A jobbik ferraris Massa volt az ötödik idejével, míg Räikkönen a 8. időt érte el.

Az edzés jelentős részében Barrichello, Massa és a két mclarenes adta-vette az első helyet, és az utolsó percekben is hatalmas tűzijáték folyt a felgumizás miatt drasztikusan javuló pályán – Barrichello délelőtti ideje a második gyakorláson már csak a 18. helyre lett volna elég!

Barrichello lendületben
Barrichello lendületben

Már megint Rosberg a legjobb

Már megint Rosberg a legjobb

Barrichello lendületben
Már megint Rosberg a legjobb 28
Már megint Rosberg a legjobb 29
Már megint Rosberg a legjobb 30
Már megint Rosberg a legjobb 31
Már megint Rosberg a legjobb 32
Már megint Rosberg a legjobb 33
Most is a győzelemre gondollhat
Már megint Rosberg a legjobb 35
Már megint Rosberg a legjobb 36
Már megint Rosberg a legjobb 37
Már megint Rosberg a legjobb 38
Már megint Rosberg a legjobb 39
Már megint Rosberg a legjobb 40
Már megint Rosberg a legjobb 41
Már megint Rosberg a legjobb 42
Már megint Rosberg a legjobb 43
Már megint Rosberg a legjobb 44
Már megint Rosberg a legjobb 45
Már megint Rosberg a legjobb 46
Már megint Rosberg a legjobb 47
Már megint Rosberg a legjobb 48
Már megint Rosberg a legjobb 49
Csak a szokásos: Rosberg megnyeri az edzést
Fotó megosztása:
Már megint Rosberg a legjobb 51


A pilóták többsége végig a határon autózott a Sainte Devote és a Mirabeau kanyarban is el-elmérte időnként valaki a féktávot, ahogy a sikánokat is kiegyenesítette itt-ott némelyik versenyző. A forgalom is állandó volt, gyakran autóztak többen is egymás mögött, Massa pedig több kanyaron keresztül csatázott a Force Indiá-s Giancarlo Fisichellával, míg végül közérthető kézjelek kíséretében végül elengedte az olasz veteránt.

A Red Bull valamennyire összeszedte magát a délelőtti szétesettségből, amikor Vettel motorja füstöt okádva adta meg magát, Webber pedig sebességváltó-problémával küzdött, a BMW viszont a padlón van: Kubica autójából a legelső gyors körén lángok csaptak ki, így az edzése véget is ért, de hiába ment csapattársa, Heidfeld 40 kört, így is csak a szintén gyengélkedő Toyotát vezető Timo Glockot és Fisichellát tudta megelőzni.

A pályán szombaton folytatódnak majd az események Monacóban a harmadik szabadedzéssel, és a már most nagyon izgalmasnak ígérkező időmérővel.

Monacói Nagydíj, 2. szabadedzés, 2009.05.21.

  • Név
  • Csapat
  • Idő
  • Kör