Legkeményebben a Ferrari tiltakozik az FIA évi negyvenmillió fontban meghatározott Forma-1-es költséglimitje ellen, amellett, hogy az istálló kilépéssel fenyeget, egy párizsi bíróságon is megtámadta a tervezett intézkedést. Kedden már meghallgatást is tartottak az ügyben, ezen az istálló három jogásza támadta a szövetség terveit.

Várhatóan már szerdán meghozza döntését a Paris Tribunal de Grande Instance, melyre készülnek az FIA jogászai is. Amennyiben Mosleyék számára kedvezőtlen ítélet születik, az FIA élni fog fellebbezési jogával.

Egyik oldal sem kommentálta a keddi eseményeket, mégis úgy tudni, hogy a szövetség egy dossziéra alapozta védelmét, amelyben potenciális 2010-es indulóktól kapott levelek sorakoztak. Ezek arról tanúskodtak, hogy sok támogatója van a költséglimitnek, többek számára is vonzó lett a sportág.

Arra is felhívták a figyelmet az ügyvédek, hogy csakis az FIA joga a szabályalkotás a fennhatósága alá tartozó sorozatokban, ebbe sem a csapatoknak, sem civil bíróságoknak nem lehet beleszólásuk. Erre válaszul a Ferrari azt közölte, hogy minden okot nélkülöz az a kérés, hogy a csapatok egy csapásra tizedére csökkentsék költségvetésüket. Henri Peter, a maranellóiak egyik jogásza azt állította, hogy az élcsapatok költségvetése jelenleg évi 4-500 millió euró is lehet.