Lewis Hamilton Jenson Buttonra fogad a 2009-es bajnokságban. A Brawn angol pilótája négy futamgyőzelem után 41 ponttal vezeti a a versenyt, míg a 2008-as címvédő 32 pontos hátránnyal áll.

“Azt hiszem, Jensonnak nagy esélye van a címre, sok szerencsét kívánok neki. Ha azt kívánnám, hogy valaki más nyerje meg rajtam kívül, akkor az ő lenne” – mondta a mclarenes.

Persze Hamilton azt ígéri, hogy ezután is mindent belead, de nem hiszi, hogy igazi esélye lehetne.

“Én is meg akarom nyerni a bajnokságot, de jócskán le vagyok maradva a pontokban. Ekkora különbségem még nem volt. Sok futam van még, és ha a vezető autó a következő tíz futamon elromlik …szóval addig nem lefutott a dolog, amíg tényleg véget nem ér. Persze ha az idény közepén is kevés pontom lesz még, akkor lemondhatok róla. Utána is nyomom majd, de a cím megvédése már nem lesz kérdés” – magyarázta a bajnok.

A mclarenes a gyenge Spanyol Nagydíj után nagyon bizakodik a Monacói Nagydíj előtt, úgy gondolja, hogy akár még a győzelem is szóba jöhet, ugyanis fekszik az autónak a pálya.

“Monacóban a győzelemre is van esélyem!”

Hamilton: Button lehet az utódom! 1

“Monaco az eddigi első olyan pálya, ahol a győzelemre is van esélyem. Nem azt mondom, hogy győzni fogok, de bizakodva megyek oda, és remélhetőleg az autó is jobb lesz. Ez a kedvenc pályám, a tavalyi győzelem után különösen jó lesz visszatérni, és újból megpróbálni!”