Jenson Button kétkiállásos taktikájának köszönhetően megnyerte a Spanyol Nagydíjat is, az idény ötödik versenyén negyedik győzelmét aratta. De nincs megállás, máris a soron következő Monacói Nagydíjra készül, amelynek időmérő edzése a szezon egyik fénypontja lehet a vb-t fölényesen vezető Brawn-pilóta szerint.

Rajta kívül Rubens Barrichello, Sebastian Vettel és Mark Webber, valamint a Monaco-specialistának tartott Fernando Alonso és Lewis Hamilton is ott lehet a mezőny elején, de nem szabad leírni Felipe Massát sem. “Természetesen kőkemény hétvége lesz, de úgy megyek oda, hogy tudom, nekem is szép napjaim lehetnek” – hangolt Button.

“Ez nem egy unalmas Monacói Nagydíj lesz. Rengeteg versenyképes pilóta van a mezőnyben, szerintem végtelenül izgalmas időmérő előtt állunk, de a verseny is érdekes lehet. Egy kicsivel még agresszívebbnek kell lenni Monte-Carlóban, bár a sok korlát nyilván szűkíti a mozgásteret.”

“Amíg nem mászol rájuk, addig oké, de mégsem kezelheted úgy a gázt, mintha virágszirmokon lépkednél. Rubens és Mark nagyon érzik ezt, nem véletlen, hogy rendre jól szerepelnek.” Button szerint stílusához egy ideig nem passzolt Monaco karakterisztikája, 2003-ban nagy balesete is volt, korábban azonban Barcelona sem volt a kedvence, így a sikerből önbizalmat merített.

“Nagyon hasonlít a pálya a barcelonaihoz, azt hiszem, korábban túl óvatos voltam az ilyeneken. Változtatnom kell, ha tartani akarom a lépést, még az első négy futamhoz képest is, a lehető legtöbbet kell kihoznom az autóból. Optimista vagyok, úgyis szeretem a kihívásokat!”