Jarno Trulli és Timo Glock sem szerzett pontot a Spanyol Nagydíjon, pedig a Toyota Bahreinben még nagyon erősnek tűnt, a csapat kibérelte az első rajtsort. Barcelonában idei legrosszabb versenyét futotta az istálló, Trulli egy kört sem ment, Glock pedig a középmezőnyben küzdött.

Az olasz szerint mindez nem jelenti azt, hogy a Toyota lemaradt volna a fejlesztési versenyben. “Egyszeri alkalom volt” – mondta Trulli a Spanyol Nagydíjról. “Optimistának kell maradnunk, mert az autó eddig nagyon jó és versenyképes volt. Barcelonában rosszul jött ki a lépés, de őszintén szólva az ötödik hely így is elérhető lett volna.”

“Most annyi a dolgunk, hogy továbbra is koncentráltak legyünk és fejlesszük az autót, utóbbira nagy szükség van, ha a folytatásban is harcolni akarunk.” Trulli nem tudja, mit várjon Monacótól, érzése szerint a szűk, kanyargós pálya nem kedvez a TF109 karakterisztikájának.

“Versenyről versenyre élek. A versenyeket teljesíteni kell, nehéz megjósolni, mi fog történni. Jó leszek Monacóban, ha meglesz az autóm ehhez, ilyen egyszerű az egész. Nehéz lesz, hiszen Monaco kiszámíthatatlan, ráadásul úgy érzem, a lassú kanyarokban gyengék vagyunk. De remélem, tévedek.”