Noha a Nemzetközi Automobil Szövetség által bevezetett költségplafon nem garantálja százszázalékosan, hogy az amerikai, korábban USF1 néven futott, de újabban USGPE-ként emlegetett istálló jövőre rajthoz tud állni a Forma-1-ben, maga a csapat biztos benne, hogy ott lesz a rajtrácson. Már elkészültek az autó első vázlatai is, Peter Windsor sportigazgató szerint igenis van jövője a gárdának az elitkategóriában.

“Először is azt kell mondanom, nagyon elégedettek vagyunk az FIA azon törekvéseivel, amelyekkel a szövetség szeretné megkönnyíteni az új csapatok számára az F1-es belépést” – mondta Windsor. “Nem lehetnénk itt anélkül, ami történik, de nyilvánvaló, hogy minden új rendszer bevezetése fájdalommal jár.”

“De a mi szempontunkból mindez semmin se változtat. Vagyunk, akik vagyunk, csináljuk, amit csinálunk, három-négy éve a terveink megvalósításán dolgozunk. Nem változtattunk a költségvetésünkön sem, az autó első háromdimenziós terveivel pedig nemrég készültünk el, ami nagyon izgalmas.”

Windsor szerint a csapat még nem döntötte el, használja-e a KERS-t, de ha jövőre is lehet választani, valószínűleg inkább lemondana a mozgásienergia-visszanyerő rendszer használatáról. “Ha kötelező lesz, el kell fogadnunk az intézkedést. Ahogy mindenki, mi is úgy gondoljuk, hogy a KERS-nek vannak előnyei és hátrányai is.”