Nem engedték vagy nem bírta?

Nem engedték vagy nem bírta?

A Spanyol Nagydíj rajtjánál Rubens Barrichello nagy lendülettel vette át a vezetést a pole-ból rajtoló Jenson Buttontól, azonban háromkiállásos stratégiája miatt végül csak a második helyre tudott beérni. A Brawn a futam közben Buttont háromról két kiállásra állította át, így az angol végül nyert.

A vezetői pozícióból nem szokás kockázatos stratégiát alkalmazni, így Barrichello a futam után csodálkozott, hogy vele miért nem cselekedett Buttonhoz hasonlóan a csapat, bár a brazil azt is elismerte, hogy az utolsó etapjában a kemény gumikon nem tudta eléggé nyomni.

“A kezemben volt a győzelem”

Barrichello nem lesz másodhegedűs 3

Barrichello az évtized első felét Michael Schumacher árnyékában töltötte a Ferrarinál, ahol szintén Ross Brawn volt a stratéga. A veterán versenyző nemrég még azért lelkendezett, mert a Brawnnál végre versenyképes autóval szabadon versenyezhet, Barcelonában azonban felvetette, hogy újra másodhegedűsi szerepbe akarják kényszeríteni:

“A kezemben volt a győzelem, eléggé meglepett, amikor szóltak, hogy Jensont két kiállásra állítják át. Nagyon szeretném tudni, hogy miért tették ezt. Ha megint előkerülnek a csapatutasítások, nem fogom őket követni, most szólok, hogy világos legyen” – nyilatkozta a csalódott pilóta.

A csapatfőnök, Ross Brawn cáfolta, hogy ilyesmiről lenne szó:

“Azt hiszem, az első kanyarban mindenki láthatta, hogy nincs csapatsorrend, Rubens kiválóan rajtolt és megelőzte Jensont. Nagyon örülnék, ha Rubens is győzne, ez jó lenne a csapatnak is. Nincs sorrend” – mondta az angol.