A dobogósok nyilatkozatai:

Jenson Button (1.):

Rubens nagyon jól rajtolt, és utána sem tudtam tartani vele az iramot. Tudtam, hogy innen már nagyon nehéz dolgom lesz. Eredetileg háromkiállásos stratégián voltam, aztán változtatunk és kétkiállásos versenyre álltunk át. Ezt a futamot mindig is nagyon nehéznek tartottam, úgyhogy ez a győzelem most nagyon magabiztossá tesz. Úgy tűnik, ha megy a szekér, akkor tényleg megy. Úgy vélem, szédületes formában vagyunk, nagyon jó a kocsi.

Rubens Barrichello (2.):

Barrichello győzelemre számított, második lett

Barrichello győzelemre számított, második lett

Barrichello győzelemre számított, második lett


Jó reflexszel indultam el, így az élre álltam. Eleinte jól alakultak a dolgok, gyorsabb voltam, mint Jenson. De aztán közölték velem, hogy ők változtattak a stratégián, amin kissé meglepődtem. Jenson a biztonsági autós fázison valószínűleg közelebb került hozzám taktikailag és utána a harmadik tankolásom is előbb történt, mint számítottam. A harmadik gumikeverék sem volt igazán jó, nem tudtam tartani a tempót. Csalódott vagyok, hogy nem tudtam nyerni, de így is nagy gratuláció a csapatnak.

Mark Webber (3.):

Tudtam az időmérő edzés után, hogy nehéz lesz itt jó eredményt elérnünk, ha beragadunk Felipe mögé. Mindent megtettem, amit lehetett, de csak küszködtem az első etapban. Gond volt a kocsival nagy sebességnél az első etap végén, aztán a kiállásnál kissé változtatunk és a több üzemanyagnak köszönhetően stabilizálódott az autó. Utána már jobb volt, sikerült feljönnöm Barrichello mögé, a harmadik szakaszban nagyon jól működtek a gumik is.

A 2009-es Spanyol Nagydíj végeredménye: