Sokkal rosszabbra számított

Sokkal rosszabbra számított

Fernando Alonso hazai versenyén tegnap nagyon könnyű autóval is csak a nyolcadik rajthelyet tudta megszerezni, de a futamon végül az ötödik pozícióban haladt el a kockás zászló alatt. A helyi hős a verseny elején lépett előre pár helyet, majd az utolsó körben az üzemanyag-spórolás miatt teljesen lelassult Felipe Massát is megelőzte.

“Jó verseny volt! Előtte nem sok jóra számítottunk, a 9-10. helyet jósolták a szimulációink. A futam előtt is mondtam: célba kell érni. Az elejétől kedvezően alakultak a körülmények, a rajtnál is szereztem néhány helyet, és Massa problémája miatt őt is megelőztem. Egy kicsit a szerencsén is múlott, de az autó is jó volt. Kiderült, hogy annyira nem is volt könnyű az autóm, a Brawnok és a Toyota is előttem állt ki, jól működött a stratégiánk” – mondta a spanyol a verseny után.

Alonso azt is elárulta, hogy egy kis ijedtség is akadt azért: “Csak egy gondom volt, lassú defektet kaptam. A 45. körben kellett volna kiállnom, de már a 41.-ben kimentem, de így is Rosberg előtt maradtam, nem sok minden változott.”

A kétszeres bajnok csapattársa, Nelsinho Piquet a 12. helyen végzett.