Feltámadt a Ferrari? 1
Feltámadt a Ferrari? 2

Feltámadt a Ferrari?

Feltámadt a Ferrari?

Feltámadt a Ferrari? 14
Feltámadt a Ferrari? 15
Feltámadt a Ferrari? 16
Feltámadt a Ferrari? 17
Feltámadt a Ferrari? 18
Feltámadt a Ferrari? 19
Feltámadt a Ferrari? 20
Feltámadt a Ferrari? 21
Feltámadt a Ferrari? 22
Feltámadt a Ferrari? 23
Biztató edzés
Fotó megosztása:

Biztató edzés

Biztató edzés

Bár a pole-ról és a futamgyőzelemről badarság lenne még beszélni, a Ferrari azért egy kicsit megnyugodhat, az új fejlesztések láthatóan előrelépést hoztak. A Spanyol Nagydíj harmadik szabadedzését szinte végig uralta a csapat két pilótája.

Massa és Räikkönen a kemény gumis körökön is az élen állt, majd amikor a többség lágy abroncsokra váltott, kis időre a toyotás Timo Glock vette át a vezetést, de Massa alaposan odavágott egy 1:20.5-ös körrel. Finn csapattársa is hasonló tempóra volt képes, így az edzést jó fél másodperces előnnyel nyerték.

Mögöttük a Brawn párosa és Robert Kubica végzett. A Red Bull és a Williams ma délelőtt nem villogott, és a McLaren sem tűnik pole-esélyesnek délutánra.

A BMW-nél rohammunka folyik az időmérő előtt, ugyanis az edzés felénél Nick Heidfeld a falnak vágta az autót a 12-es kanyarban. Az F1.09-es orra és bal első felfüggesztése csúnyán összetört, és a bal hátsó rész is sérülhetett. A német pilóta szerelői nem sokat pihennek.

Érdemes kiemelni, hogy Heidfeld idejétől eltekintve mennyire szoros a mezőny: a 19 versenyzőt 1,6 másodperc fogja össze. Ilyen helyzetben a kvalifikáción a legkisebb hiba is sok-sok helybe kerülhet majd a rajtrácson.

Az időmérő délután 14 órakor kezdődik.

Spanyol Nagydíj, 3. szabadedzés, Barcelona, 2009.05.09.

  • Név
  • Csapat
  • Idő
  • Kör