Bahreinben parádézott a Toyota az időmérőn, a japán istálló kibérelte az első sort. Az eredmény mutatta, hogy a Toyota mekkorát lépett előre az idei szezonban, még akkor is, ha Jarno Trulli, illetve Timo Glock nem tudtak profitálni a kiváló rajtpozíciókból. Trulli kicsit szomorú volt az elmaradt siker miatt, Barcelonába viszont ismét nagy reményekkel utazik az olasz pilóta.

“Jó, hogy a kimerítő tengerentúli versenyek után visszatérünk Európába, mindenkinek kényelmesebb így” – fejtegette Trulli. “Kiderült az eddigiek során, hogy mekkora potenciál van az autónkban, meglátjuk, Barcelonában mennyi realizálódik ebből, de optimistának kell lennünk. Teszteltünk a pályán az idény előtt, de ebből kár lenne messzemenő következtetéseket levonni: korábban mindig a verseny előtt gyakoroltunk itt, könnyen megjósolhatóak voltak az eredmények, most viszont minden más lesz.”

Timo Glock eddig az összes futamon pontszerzőként zárt, szeretné, ha nem szakadna meg a jó sorozat. “Barcelonát nagyon jól ismerem, sokat teszteltem és versenyeztem itt, úgyhogy optimistán várom a Spanyol Nagydíjat” – mondta a német. “Összesen hárman vagyunk a mezőnyben, akik eddig mindig pontot szereztünk, szeretném folytatni a sorozatot. Új alkatrészekkel készülünk a hétvégére, remélhetőleg ez jelent majd némi extrát.”

John Howett elnök arról beszélt, hogy az egész csapat érzi, a Toyota közel került első győzelméhez. “Ezért fogunk dolgozni az idény hátralévő részében, elsőként mindjárt vasárnap, Barcelonában!”