Fernando Alonso a tegnapi Bahreini Nagydíjon ugyan csak a nyolcadik helyen ért célba, de a spanyol így is az egyik legjobb versenyének érezte a futamot. A kétszeres bajnok azonban megszenvedte a körözést, ugyanis a 38 fokos főségben az autó itatórendszere felmondta a szolgálatot. A versenyző a futam alatt eléggé kiszáradt, és nem sokkal a befejezés után az alacsony vérnyomás miatt megszédült, más forrás szerint egyenesen el is ájult. A hírt a csapat közölte, de azt is hozzátették a Renault-nál, hogy a pilóta nem sokkal később már jól volt.

Azért kibírta

Azért kibírta

Azért kibírta


A futamgyőztes, Jenson Button sem úszta meg simán a nagydíjat. A Brawn egész hétvégén küszködött az autó megfelelő hűtésével, a versenyre pedig meg is nagyobbították a szellőzőnyílásokat az autó hátulján. Ez sem volt azonban elég, egy közvetlenül Button mögött elhelyezkedő elektromos alkatrész túlmelegedett, és megégette a angolt.

“Ami a hőséget illet, a lábaim szinte lángoltak, és a bal fenekem felső részét is megégettem. Van ott egy elektromos doboz. Csak egy kicsit égtem meg, kezelni lehet majd a dolgot” – mesélte Button a futam után.