Bahreinben megtört a jég, a Ferrari megszerezte első idei pontjait. Kimi Räikkönen a hatodik helyen zárt, ám az istálló öröme nem lehet teljes, hiszen Felipe Massa éppen csapattársával koccant az első kanyarban, emiatt pedig gyorsan elveszítette minden esélyét a pontszerzésre.

“Gondjaim voltak az egész verseny alatt, se a telemetria, se a KERS nem működött” – bosszankodott Massa. “Már az első kanyarban ütköztem, szendvicsbe kerültem Rubens és Kimi közé, az első szárnyam megsérült. Ki kellett mennem a bokszba, innentől annyi volt mindennek. Végig forgalomban voltam, nem sokat tehettem.”

“Örülök a pontoknak, de nem vagyok elégedett a teljesítményünkkel. Elég régóta nyomom már ahhoz, hogy ne hasson meg egy hatodik hely. Tudjuk, hogy még javulni kell. Elvileg a Barcelonába érkező csomaggal előrébb léphetünk, de amíg pályára nem lépünk, nem tudhatjuk, hogy ez mire lesz elég a többiekhez képest” – mondta a futam után a finn.

Bahreinbe az elnök Luca di Montezemolo is ellátogatott, remélve, hogy jelenléte segít majd a csapatnak. Az első pontok megvannak, a gyár első embere erre fűzte fel nyilatkozatát. “Jelen helyzetben a három pont jobb a semminél, jó a csapatnak és a hangulatunknak sem árt” – mondta Montezemolo. “Ez nagyon fontos, hiszen van két hetünk a következő versenyig, újult erővel készíthetjük fel az autót Spanyolországra. Nem tudjuk, elég lesz-e mindez a világbajnoki címhez, annyit ígérhetek, hogy minden erőnkkel küzdeni fogunk.”