Legjobb 2009-es időmérő edzését produkálta Lewis Hamilton Bahreinben, a világbajnoki címvédő az ötödik rajtkockát szerezte meg. A McLaren pilótája úgy véli, a versenyen is tartani tudja majd az élmezőny tempóját, sőt nem tartja lehetetlennek, hogy a dobogóra is felkapaszkodhat.

“Minden esélyünk megvan arra, hogy az első háromban végezzünk” – jelentette ki Hamilton. “A feladat nem lesz egyszerű, érdekes lesz látni, hogy a többiek mit csinálnak elöl.” Hamilton nem is várt magától ilyen jó eredményt, kettővel rosszabb startpozícióra számított. “Jó stratégiával készülünk, egy-két hellyel előrébb léphetünk. Mindenkinek hasonló a tempója az élmezőnyben, a lehető legkeményebben fogom nyomni a gázt, hogy értékes pontokat szerezzek a csapatnak.”

Hamilton szerint az egész csapat kihúzhatja magát a szombati teljesítmény miatt. “Büszke vagyok arra, amit elértünk, nagyszerű munkát végzett a csapat. Az autó sokkal jobb ezen a hétvégén, pedig egyetlen új alkatrészünk sincs a sanghaji hétvégéhez képest, élvezem a vezetés minden pillanatát. Már érzem a pole pozíció szagát, de még sok munka áll előttünk: olyan ez, mint a maraton, lassú, megfontolt futással lehet csak eljutni a célig.”