Az F1-ben tavaly bemutatkozott négyszeres ChampCar-bajnok, Sebastien Bourdais ragyogóan kezdte az évet melbourne-i pontszerzésével, de a csapat akkori új autója, az STR3-as bevetése után tökéletesen eltűnt a porondról, csak szenvedett. Az év vége felé újra villant néhányszor a francia, és inkább a balszerencsén, mint a teljesítményén múlott, hogy Vettelnél jóval kevesebb ponttal fejezte be az idényt.

Bourdais sorsa nagyon sokáig a levegőben lógott, de a Toro Rosso az újonc Sebastien Buemi mellé megtartotta a már tapasztaltabb pilótát. Azóta ő egyetlen pontot gyűjtött, míg svájci csapattársa már kétszer került az első nyolcba, legutóbb Kínában pedig igazán látványosan is küzdött.

“Ez a gyenge pontom”

“Idén nehezebb a dolgunk, mert gyengébben tapad az autó eleje. Nehéz, nem titkolom. A mostani helyzet pont a fordítottja annak, amit én szeretek. Ez a gyenge pontom” – magyarázta a francia, akitől tavaly még épp az idei évre lecsökkentett leszorítóerő és az újra bevezetett slick gumik miatt vártak sokat.

Bourdais azt állítja, hogy az eddigi eredmények ellenére is élvezi a csapat teljes támogatását.

“Idén talán még jobban is, mint tavaly. Senki nem tesz úgy, mintha mindent tudna. Senki sem ismeri az erőviszonyokat pontosan, mindenki új autóval vágott neki az idénynek, sokféle dologgal próbálkozunk, és sok mindenből tanulunk. Az egyik nap ez a jobb, a másik nap meg más.”

A Professzor szerint nem nyavalyogni kellene

A Professzor szerint nem nyavalyogni kellene

A Professzor szerint nem nyavalyogni kellene


Bourdais honfitársa, Alain Prost, aki négy bajnoki címét nem a ChampCarban, hanem a Forma-1-ben szerezte, nincs a legjobb véleménnyel a Toro Rosso versenyzőjéről, szerinte a pilóta hajlamos kifogásokat keresni:

“A Toro Rosso egész jól ment az esőben. Szerintem arról van szó, hogy Bourdais egyszerűen nem volt elég jó, főleg Buemihez viszonyítva. Azt hiszem, nagyon hamar a dolgok rossz oldalát kezdi nézni” – nyilatkozta a Professzor.