Jó szereplést várt magától a Toyota Sanghajban, ám a verseny végül nem az istálló várakozásai szerint alakult. Jarno Trulli folyamatosan csúszott hátra, míg végül Robert Kubica egy ütközéssel le nem zárta szenvedéseit. Timo Glock pontokat szerzett ugyan, de messze volt a dobogótól, Bahreinben minden máshogy alakulhat.

A Toyota egyike volt annak a három istállónak, amely a téli teszteken megfordult Bahreinben, a gyűjtött tapasztalatok sokat segíthetnek a sanghaji hétvége feledtetésében. Egyébként is erős a csapat a sivatagban, Trulli 2005-ben másodikként zárt, tavaly hatodik lett.

“Igazából Bahreinben tudtam tesztelni először a 2009-es gépet, rögtön éreztem, hogy versenyképesek leszünk” – mondta Trulli a verseny előtt. “A teszteken erős volt az autó, úgyhogy jó érzésekkel várom a hétvégét, szerintem jó esélyekkel pályázunk egy kiváló eredményre. A tesztekhez képest kicsit más lesz most a pálya állapota, de a beállításokhoz így is nagy segítséget jelentenek a korábban itt eltöltött napok.”

Timo Glock tavaly sokáig azt hihette, pontot szerez Bahreinben, ám sebességváltó-hiba miatt végül csak kilencedik lett. “Tavaly nem volt szerencsém, már szinte biztos voltam benne, hogy pontot szerzek, amikor technikai gondjaim adódtak” – emlékezett Glock. “Ez az idény jobban kezdődött, mint a tavalyi, biztos vagyok benne, hogy folytatjuk jó szereplésünket. Bahreinben különösen a szélre kell figyelnünk, mely körről körre másképp fúj, de szerencsére tudjuk, mire számíthatunk.”