A Red Bull autója már az első két futamon is gyorsnak tűnt, KERS és a Brawn, a Williams és a Toyota vitatott diffúzorai nélkül is tudta tartani a lépést az élmenőkkel, azonban a körülmények és a balszerencse miatt Ausztráliában és Malajziában nem sikerült jó eredményt elérni.

A tegnapi kínai kettős győzelem mindenért kárpótolta a csapatot, és most, hogy megérezték a vérszagot, még többet akarnak majd. A csapatfőnök sokat vár ezután.

Még több ilyen jöhet?

Még több ilyen jöhet?

Még több ilyen jöhet?


“Az autó aerodinamikai csomagja nagyszerű! Úgy döntöttünk, hogy későn mutatjuk be, még alig két hónapos, de azt hiszem, igazolta a döntést az eddigi teljesítmény, és még ezután is jönnek fejlesztések. Adrian (Newey, a csapat főtervezője) otthon maradt a hétvégére, már a következő frissítésen dolgozik. A szabályok tisztázása (a diffúzordöntés) után már tudjuk, hogy még mit lehet kihozni a padlólemezből” –  magyarázta Christian Horner.

“Bosszantó volt, hogy az első két versenyen nem sikerült a dobogóra állni, de mostanra erős pozícióba kerültünk a bajnokságban, és versenyképest idényt várunk. Az autónk, a csapatunk és a pilótáink is nagyszerűek, jók a kilátások, és mi lesz, ha még feltesszük a dupla diffúzort is…!” – mondta az angol, akinek csapata 75 futam után ért fel a csúcsra tegnap.