Bár tavaly felröppentek olyan hírek, hogy a Kínai Nagydíj már nem sokáig lesz része a Forma-1-es versenynaptárnak, úgy tűnik, egyelőre biztos a jövő.

Sanghajban az Ecclestone által gründolt ázsiai versenyekre általánosan jellemző nézői érdektelenség okoz gondot, az emberek egyszerűen nem mennek ki a pályára. Tavaly és idén is 11 hatalmas lelátó áll teljesen üresen, amelyeket egy expo reklámozására használnak, és a nyitott emelvények is elég foghíjasak. A szervezők felvetették már, hogy ezt nem tudják sokáig finanszírozni, de Bernie szerint semmi gond, az F1 nem távozik Kínából.

Nagy ígéret

Nagy ígéret


“A pekingi olimpia gyorsan feledésbe merült, de a Forma-1 újra és újra visszatér ide. Amíg létezik Kína, mi is itt leszünk” – mondta Sanghajban Bernie, aki állítólag egy újabb hét évre szólómegállapodást is aláírt a hétvégén a szervezőkkel.

Ecclestone szerint jó döntés volt az F1 keleti expanziója, bár még egy kicsit több aktivitást szívesen látna a helyi cégektől: “A többi kontinens haldoklik, de Ázsia növekszik. Egy kicsit csalódott vagyok, hogy a kínai cégek nem támogatnak minket jobban. Talán nem tudják, hogy mekkora hasznuk származhatna a Forma-1-ből.”