Siralmasan indul Robert Kubica számára a 2009-es idény, pedig a csapat idén már bajnoki éllovas akart lenni. A lengyel az első két versenyen nem szerzett pontot, és erre holnap sem lesz sok esélye, miután az időmérőn csak a 18. időt autózta (holnap azonban a 17. rajtkockából indul Timo Glock büntetése miatt).

“Az autó nem tapadt, nehéz volt vezetni. A lágyabbik gumin is csak szenvedtem. A délelőtti edzés után nem számítottam erre, akkor nagyobb volt a különbség a keverékek között. A 12-es kanyarban még hibáztam is a féktávon, és ezzel lőttek is a köridőmnek” – mondta a kvalifikáció után Kubica.

A lengyel szenvedésének köszönhetően Nick Heidfeld legyőzte csapattársát, de a 11. hellyel a német sem lehetett igazán elégedett.

“A Q2-es első gyors köröm volt a legtöbb, amit kihozhattam az autóból, az igazán jól sikerült. Azt hittem, hogy lehetek még gyorsabb is, hiszen a pálya is folyamatosan javul, de valamiért nem tapadtak a lágyabb gumik. Rá kell jönnünk ennek az okára!”  – mondta.

Gödörben a BMW! 1
Ennyit tudnak


A német versenyző szerint az első európai versenyig, a Spanyol Nagydíjig már nem várható javulás a csapattól, a középmezőny a vadászterületük:

“Reméljük, hogy a Spanyol Nagydíjra érkező aerodinamikai csomag segít majd. Egyelőre a mostani helyzetből kell kihoznunk a legtöbbet – holnap eső is lehet, az jól jönne!”