A Kínai Nagydíj első szabadedzését mintha átaludta volna a Brawn, Lewis Hamilton elhappolta előlük az első helyet. Délután már igazolódott a papírforma, Jenson Button volt a leggyorsabb, brazil csapattársa pedig a harmadik legjobb időt autózta.

“Délelőtt gondjaink voltak a helyes beállítások megtalálásával, délutánra viszont határozottan javult az autó egyensúlya” – foglalta össze a napot Button. “Sokat dolgoztunk a két teljesen eltérő gumikeverékkel, hogy megállapítsuk, hosszú távon mennyire bírják a terhelést. Nagy volt a forgalom a pályán, a legfőbb gondom az volt, hogy találjak némi üres területet. Hasznos első nap volt, de lesz még dolgunk az időmérőig.”

A gumikról beszélt Rubens Barrichello is, a brazil az utolsó szettet különösen gyengének érezte, nem teljesen elégedett a csapatfőnök Ross Brawn sem. “Eredményes napunk volt, rengeteg tapasztalatot szereztünk mindkét gumikeverékről” – értékelt Brawn. “Főleg a lágyabbra koncentráltunk, hogy kiderüljön, miként hozhatjuk ki belőle a legtöbbet az időmérőn és a versenyen.”

“Noha egyelőre nem vagyunk teljesen elégedettek az egyensúllyal, az autó a mostani, a hat hónappal előre hozott rendezés miatti hűvösebb körülmények között is jól dolgozott.”