Mindenről megmondta a tutit

Bár már a Renault is felszerelte Fernando Alonso autójára a hét közepén szabályosnak nyilvánított dupla diffúzor egy korai verzióját, a csapatfőnök Flavio Briatore halálos baleset lehetőségét emlegeti az alkatrésszel kapcsolatban, és minden egyéb szempontból is nonszensznek tartja a dolgot.

“(Ayrton) Senna halála után úgy volt, hogy bizonyos fajta leszorítóerőt nem kaphatnak az autók, most egyszerre szabályos lett!” – mondta az olasz a Gazzetta dello Sportnak.

Briatore szerint az erőviszonyok felborulása, a Renault, a McLaren és a Ferrari vergődése hiteltelenné teszi az F1-et. A Brawn hamarosan megnyerheti a bajnokságot, és ez az érdeklődésnek is árt majd.

“A mi versenyzőink világbajnokok, erre egy majdnem visszavonult és egy betonkolonc pilóta küzd a bajnokságért” – utalt a brawnosokra az olasz. “Nem hiszem, hogy ez hiteles. Lehetetlen lesz felzárkóznunk a diffúzoros csapatokhoz. Három-négy futam múlva eldől a bajnokság, nem tudom, mennyire érdekli majd az embereket, hogy Buttonnak 60, Nakajimának meg 50 pontja van. Azután elég lesz a rádión hallgatni a futamot, vagy valami mást lehet nézni a tévében.”

A Renault-vezér szerint a diffúzor szabályossá tétele és a KERS idei bevezetésével járó fejlesztési költségek nevetségessé teszik az FIA-elnök, Max Mosley jövő évre javasolt 30 millió eurós kiadási plafonját is.

“Elköltöttünk 15 milliót a KERS-re, további 10-et a diffúzorra, így maradt volna 5 milliónk utazásra meg a fizetésekre.”