Fernando Alonso a lehető legoptimistábban várja a Kínai Nagydíj vasárnapi rajtját, annak ellenére is, hogy a pénteki szabadedzéseken látszólag nem nyújtott meggyőző teljesítményt. A Renault kétszeres világbajnoka csak 19. lett délután, de szerinte kár lenne ebből bármilyen következtetést levonni, mindent alárendelt ugyanis a versenyre való felkészülésnek.

“Hiába vagyunk a mezőny legvégén, nem hiszem, hogy aggódnunk kellene” – fogalmazott a spanyol pilóta. “A versenybeállításokra koncentráltunk, nincs jelentősége a pénteki eredményünknek.”

“Szombat reggel, a harmadik szabadedzésen az időmérőre fogunk készülni, azt hiszem, optimisták maradhatunk a hétvégével kapcsolatban. Az időmérő utolsó szakaszát kellene elérnünk, ahogy tettük Malajziában is, és annyi pontot szereznünk, amennyi csak lehetséges. Összességében kínlódtunk kicsit a beállításokkal, de még az időkre pillantva is szép reményekkel várhatjuk a vasárnapot.”

Ami biztosnak látszik egyelőre az az, hogy a Renault-ra sietve felszerelt dupla diffúzor nem hozott ugrásszerű teljesítménynövekedést, már ha jelent egyáltalán akármilyen előnyt is.