Jó az öreg a háznál

Jó az öreg a háznál

A Brawn GP Jenson Button és Rubens Barrichello mellett a volt Super Aguri-s Anthony Davidsont alkalmazza 2009-ben teszt- és tartalék pilótaként. A 29 éves angol sok-sok éve a BAR Honda, majd a Honda tartalékosa volt, így a választás egyáltalán nem meglepő. Davidson mellett szól az is, hogy az angol utaztatása sem kerül semmibe a csapatnak, ugyanis az Aguri tavalyi összeomlása óta a pilóta a BBC 5 Live rádiós stábjának kommentátoraként dolgozik, ezért így is, úgy is ott van minden futamon.

Egy másik BBC-s is hasonló szerepben kezdi az évet: mivel a Red Bull korábban kinézett jelöltje, a 19 éves új-zélandi Brendon Hartley még nem kapta meg a Forma-1-es versenyzéshez elengedhetetlen szuperlicencét, így a tavaly visszavonult, és idén már a Beeb televíziós szakkommentátoraként valamint a Red Bull tanácsadójaként dolgozó veteránt, David Coulthardot állította a posztra.

Ha a Red Bull vagy a Toro Rosso bármelyik versenyzője valamiért képtelen lenne rajthoz állni, a 15 éves tapasztalattal rendelkező skót veterán ugrik be a helyére.