Nico Rosberg williamses szerződése 2009 végén lejár. A 23 éves versenyző már három éve szolgál a csapatnál, de az autó versenyképtelensége miatt az egykori nagy ígéret lassan beleszürkült a mezőnybe. A német – ahogy mindig – most is úgy gondolja, hogy idén végre fordulhat a kocka, és sikeres lehet, de azt sem titkolja, hogy távozik, ha a grove-iakkal nem lesz esélye a győzelemre.

“Számomra kulcsfontosságú ez az év, főleg, mert sikerre vágyom már. Ezért versenyzek, remélem, hogy idén az autóm is jó lesz erre – könnyen előfordulhat. Ha mégsem, meglátom, mi lesz, mert 2010-ben már mindenképpen csúcsautóban akarok ülni. Nagyon szeretném, ha ez a Williamsszel sikerülne, mert igazán különleges lenne egy ilyen nagyszerű csapattal sikert elérni” – magyarázta az 1982-es világbajnok, Keke fia.


“De nem vagyok türelmetlen, vannak olyan versenyzők, akiknek tovább tart elérni a csúcsra. A megfelelő autóban kell ülni a megfelelő időben, és még egy kis szerencse is kell. Persze az embernek azt is bizonyítania kell, hogy jó autót érdemel. A célom világos, és minden tőlem telhetőt meg is teszek, hogy minél előbb elérjem” – tette hozzá.

Ahogy már írtuk, a Williams az utóbbi hónapokban sorra veszítette el szponzorait, és tegnap a Royal Bank of Scotland is bejelentette, hogy 2009 végén nem újítja meg a szerződését a csapattal – Rosberg szerint azonban aggodalomra semmi ok emiatt.

“Az RBS-ügyre sokan felkapták a fejüket, és most arról beszélnek, hogy bajban vagyunk. Én viszont semmi ilyenről nem hallottam, amíg reggel nem olvastam az újságban. A szerződés 2010-ben lejár, és nem újítják meg, mi ezzel a gond? Bőven van időnk új szponzorokat keresni, a Forma-1-ben így megy ez: támogatók jönnek, támogatók mennek. Nem a legszerencsésebb dolog, de nem katasztrófa. A csapat pénzügyileg teljesen rendben van, sőt a költségcsökkentések előtt is ugyanez volt a helyzet” – mondta a pilóta.