Sínen van a csapat?

Sínen van a csapat?

Bár a hét elején úgy látszott, hogy a volt Honda-csapat túlélésének már végleg befellegzett, több friss nyilatkozat is arra utal, hogy végre rendeződtek a dolgok Brackleyben.

Több brit lap is arról írt tegnap és ma, hogy a Honda igazgatótanácsa rábólintott a belső kivásárlásra, és hogy Ross Brawnék – állítólag már a korábbi igazgató, Nick Fry nélkül – készen állnak a 2009-es idényre. Úgy tudni, hogy egy autó már a Mercedes motorjával felszerelten teljesen készen áll Brackleyben.

A csapatfőnök, Brawn tegnap azt mondta, hogy “már csak a zöld jelzésre” várnak, egy névtelen csapatbeli forrás pedig azt állította a BBC-nek, hogy akár már a jövő héten tesztelhet a csapat Jerezben.

“Minden nagyon pozitív, menni fog a dolog. Mindenről megegyeztünk, a szerződések aláírva, a jogászoknál van már az ügy. Úgy dolgozunk, hogy mi is megyünk Melbourne-be. Motorszállítói szerződés nélkül semmiképpen sem tesztelhetnénk – ha ott leszünk Jerezben, az azt jelenti, hogy minden el van már rendezve” – mondta a névtelen belsős.

Ha a csapat tényleg nekivág a 2009-es idénynek – amit talán már csak akkor vehetünk biztosra, ha az autók ott állnak a rajtrácson -, akkor a jövő héten Jerezben és azután Barcelonában összesen nyolc napot tesztelhet a szezonnyitó előtt.