Jövő héten megláthatjuk

Jövő héten megláthatjuk

A Toro Rosso valamikor a jövő héten az olaszországi Adriában mutatja majd be 2009-es autóját, az Adrian Newey által tervezett – és RB5 néven már jó két hete debütált – STR4-est.

“A jövő héten szeretnénk az új autót először pályára gurítani, de ez egyelőre még nem végleges” – nyilatkozta a Gpupdate.netnek a csapat szóvivője, hozzátéve, hogy jelenleg annyi biztos, hogy a szezonnyitó előtti utolsó, barcelonai tesztsorozaton már az új modellel vesznek részt.  

A Force India vasárnap mutatja be 2009-es járgányát Jerezben, amelyet aztán hétfőtől a téli szünet első olyan tesztjén vetnek majd be, ahol az összes csapat új autója ott lesz.

Úgy tűnik, hogy Toro Rosso ebből még kimarad, de számukra ez nem akkora hátrány, mint bármely másik csapatnak, hiszen autójuk a motor kivételével teljesen megegyezik a Red Bull Racing RB5-ösével, és a nagy testvér meg is osztja velük a tapasztalatokat.

Az olasz kiscsapatnál idén a svájci újonc, Sebastien Buemi és francia névrokona, a tavaly után újra szerződést kapott Sebastien Bourdais versenyez majd.