A 2004 és 2007 között sorozatban négy ChampCar-bajnoki címet bezsebelő Sebastien Bourdais 2008-ban kapta meg a Toro Rossótól a már régóta várt F1-es bemutatkozási lehetőséget. A francia pilóta első évében felemásan teljesített, gyakran nem találta a helyét, néha azonban tisztán csak a balszerencse miatt maradtak el a jó eredmények.

Bourdais a 2008-as eredmények alapján – és a kiscsapat pénzügyi helyzete miatt – jó ideig nem kapott szerződést az újabb idényre, egészen február elejéig csak lebegtették a jövőt. A pilóta többször is azt nyilatkozta, hogy nem akar örökké várni, és mint most utólag kiderült, nem sokon múlott, hogy a Toro Rosso lemaradt a hosszabbítás lehetőségéről.

A Champcarban sikeres volt a francia

A Champcarban sikeres volt a francia

A Champcarban sikeres volt a francia


“Egyértelműen megkönnyebbültem, nagyon kellemetlen helyzetben voltam: csak vártam és vártam. Természetesen kerestem a lehetőségeket, mert elsősorban hivatásos autóversenyző vagyok, és csak azután F1-es. Ebből élek, ezért igyekeztem biztosítani, hogy 2009-ben is ez legyen a helyzet. Egy idő után már nagyjából fel is adtam, és bármilyen versenyzői állás jó lett volna Amerikában, de végül jelentkezett a Toro Rosso, mielőtt bármit véglegesítettem volna az USA-ban” – mondta a 29 éves francia a Crash.netnek.

Bourdais amellett, hogy idén is a kiscsapat pilótája lesz, a Peugeot színeiben indul majd a sebringi 12 órás és a Le Mans-i 24 órás futamokon is.