Meghosszabbította a szerződést a PPG-vel a Williams Forma-1-es csapat. Az amerikai vállalat 2003 óta technológiai partnere a brit versenyalakulatnak. Mindez markánsan megjelenik az autókon, hiszen a PPG festékeivel készül a versenyautók fényezése. 

“Minden súlycsökkentő megoldás közvetlenül hozzájárul a jobb köridőkhöz, a fényezés is fontos része ennek az elgondolásnak” – mondta Alex Burns, a Williams F1 üzemeltetési igazgatója.

“A PPG folyamatosan segít fenntartani a fényezéssel kapcsolatos elvárásainkat, miközben csökkenti a szükséges festék tömegét. A tél folyamán egy új megoldáson dolgoztunk az FW31 versenyautók bevonataival kapcsolatban. Sikerült elérnünk, hogy kevesebb alapozót használjunk, de nincs szükség lakkra sem. Nagyra értékeljük a fejlesztéseiket, ezért is örülünk a további együttműködésnek” – mondta a szakember.


Minden bizonnyal a mérnökök és a versenyzők is örülnek a könnyebb fényezésnek, tekintve, hogy 2009-ben a fékenergia-átalakító rendszerek alkalmazása miatt nehezebbek lesznek az autók, miközben a minimális tömeg továbbra is 600 kiló maradt. Nem véletlen, hogy a pilóták legtöbbje fogyókúrázni kezdett.

A Pittsburgh Plate Glass Companyt 1883-ban alapították. Napjainkra a PPG Industries az üveg-, üvegszálas anyagok és vegyszerek globális szállítója. A cég több mint 60 országban van jelen, 2008-as forgalma elérte 15,8 milliárd dollárt.