Még egy lehetőséget kap

Még egy lehetőséget kap

Takuma Sato volt az egyik esélyes arra, hogy Sebastien Buemi mellett a Toro Rosso versenyautóját vezesse a 2009-es idényben. Bár a teszteken jól szerepelt végül megtartották Seabstien Bourdaist az olasz csapatnál.

A legújabb pletykák szerint azonban elképzelhető, hogy 2009-ben is ülhet majd F1-es autóban. A valószínűbb változat, hogy a Red Bull leszerződteti Buemi helyére, azaz ő lehet a csapat harmadikszámú, illetve tesztpilótája. Tesztfeladata az új szabályok miatt nem lenne 2009-ben, viszont a cég bemutatóin ő vezethetné az autót. Az energiaital-gyártó így szeretné felhasználni a pilóta népszerűségét japán piacon, ahova szeretnének betörni.

Egy másik hír szerint még az is elképzelhető, hogy ő lesz Jenson Button csapattársa. Sato köztudottan nagyon jó kapcsolatot ápol a Hondával, s a csapat eladásának egyik részeként egy újabb idényt biztosítanának neki az F1-ben. Vélhetően a legvalószínűbb vevőnek a Virginnek sem lenne ellenére a dolog, tekintve, hogy az elmúlt négy évben Sato személyes szponzora volt a Virgin Atlantic légitársaság.