Richard Branson, a Virgin-birodalom tulajdonosa megvenné a Honda Forma-1-es csapatát – erősítette meg Bernie Ecclestone a Reutersnek a minap felvetődött hírt.

“Beszéltem Richard embereivel erről. Nagyon szeretné a dolgot” – mondta a Forma-1 ura. “Én is szeretném, ha sikerülne. Nagyszerű volna. Megpróbáljuk megoldani, hogy összejöjjön.”

A 78 éves üzletember elárulta, a Virgin-csoport ajánlatot tett a Ross Brawn és Nick Fry által irányított csapatra, sőt ez az egyetlen komoly ajánlat, de döntés még nem született, ugyanis a Honda elgondolkodott a csapat felszámolásán is.

Branson vállalkozó kedvű

Branson vállalkozó kedvű

Branson vállalkozó kedvű


“Fogalmam sincs, melyik utat választják. Nem fogadnék egyikre sem” – így Ecclestone.  

A Honda az utóbbi években elképesztő mennyiségű pénzt fektetett a Forma-1-es projektbe, ám a múlt év végén a gazdasági válság miatt azonnali hatállyal kivonult a sportból. A csapatnak azóta vevőt keresnek. A fejlesztés nem állt le, a 2009-es autón továbbra is dolgoznak, amelybe a Mercedes szállítana motorokat.

Amennyiben összejön az üzlet a Virginnel, minden valószínűség szerint Jenson Button és Bruno Senna lehetnek a csapat versenyzői. A Virgin az üzleti élet számos területén jelen van, a szórakoztatóipartól az űrutazás szervezéséig. Újabban épp a repülésben próbálják meghonosítani a bioüzemanyagok alkalmazását, a Virgin Atlantic utasszállítójával már több próbarepülést végeztek így.