Túlélés vagy összeomlás jön?

Túlélés vagy összeomlás jön?

Míg a múlt héten úgy tűnt, hogy a volt Honda-csapat dolgai rendeződtek, és biztossá vált az indulásuk, addig most egyre zavarosabb és bizonytalanabb a helyzet.

A csapatfőnök, Ross Brawn szavai szerint jövő hétfőn eldől minden, és a Guardian is úgy tudja, hogy a lehetséges motorszállító, a Mercedes február 23-át jelölte meg végső határidőként arra, hogy a csapat biztosítékot adjon az erőforrásokért fizetendő 8 millió eurós összeg kifizetésére.

A jövő hétfővel szemben a Daily Mail február 28-át, míg a Pitpass.com március 3-át említi a Honda igazgatótanácsa által a csapat eladására kitűzött végső határidőként.

A hét elején felmerült, hogy a kalandor milliárdos, Richard Branson Virgin cégcsoportja érdeklődhet a brackleyi alakulat iránt, míg a Hondánál Tokióban azt állítják, hogy több ajánlatuk is van, de hozzáteszik, hogy a jövő egyáltalán nem biztos.

“Igaz, hogy több lehetséges vásárlóval is tárgyalunk, de ha nem sikerül az eladás, a csapatot fel kell majd oszlatnunk” – közölte a Honda szóvivője, Hiroyuki Murase.