Branson az F1-ben is kalandot lát?

Branson az F1-ben is kalandot lát?

A múlt héten az a hír röppent fel, hogy a volt Honda-csapat túlélése megoldódott, leszerződtették Bruno Sennát, és az egyik nagy szponzoruk a brazil olajcég, a Petrobras lesz. Mostanra kiderült, hogy egyik információ sem igaz.

A Petrobras szponzori tevékenységért felelős vezetője, Claudio Thompson egyértelműen cáfolta, hogy bármi közük lenne a csapathoz, állítása szerint a cég a Honda bejelentése után lemondott az F1-ről. Senna azt nyilatkozta a pletykákkal kapcsolatban, hogy ha túlél a csapat, akkor valóban “jó esélye” van, hogy náluk versenyezhessen, de még “semmilyen szerződést nem írtak alá”.

A Daily Telegraph a hétvégén egy névtelen hondás forrásra hivatkozva azonban arról írt, hogy felbukkant egy lehetséges komoly támogató, egy világszerte ismert erős cég. A Grandprix.com szerint a főképp a szórakoztatóiparban és az utazásban tevékenykedő Virginről lehet szó.

A cég alapítója és ura, a kalandorként is ismert Richard Branson már bő tíz éve is érdeklődött az F1 iránt – akkor a Brit Nagydíjat szponzorálta volna -, sőt a Virgin Mobile-on keresztül egy darabig az egykori Jordan-csapat támogatója is volt.