Egyik héten még ezt vezeti, a következőn F1-est

Egyik héten még ezt vezeti, a következőn F1-est

Tegnap hivatalosan is bejelentette a Peugeot, hogy 2009-ben a Forma-1-es Toro Rosso pilótája, Sebastien Bourdais is tagja lesz a Le Mans-i 24 órás és a sebringi 12 órás versenyen rajthoz álló csapatának.

Bourdais azt mondja, hogy sem a Török és a Brit Nagydíj közé eső Le Mans-i, sem a Forma-1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat megelőző hétvégére eső sebringi futam nem okoz neki majd gondot, elboldogul a kettős feladattal.
      
“Nem aggódom emiatt, van már gyakorlatom ebben. Tavaly nem volt erre lehetőségem, de 2007-ben is ezt csináltam, amikor egyszerre versenyeztem a ChampCarban és Le Mans-ban” – mondta a francia pilóta.

A 29 éves versenyző, aki két évvel ezelőtt a Peugeot színeiben a második helyig jutott a legendás franciaországi futamon, azt állítja, hogy az F1-esek és a Le Mans-ban induló prototípusok annyira különböznek, hogy nem jelent problémát az átállás, de a márciusi program azért tényleg egy kicsit sűrű lesz.

“Nem lenne valami jó még visszatérni Európába Sebring és az Ausztrál Nagydíj között. Talán közvetlenül az USA-ból utazok majd a versenyt követő hétfőn Melbourne-be, de ez nem nagy ügy, nem leszek fáradt, meg lehet oldani” – magyarázta.