Rutinos Le Mans-menő

Rutinos Le Mans-menő

A francia L’Equipe szerint a Toro Rossóval szerződést hosszabbított Sebastien Bourdais rajthoz állhat az idei Le Mans-i 24 órás versenyen is. A 29 éves pilótának nem idegen a verseny, hiszen összesen hatszor indult a legendás futamon, legutóbb utolsó champcar-os idényében, 2007-ben, amikor második lett.  

Bourdais a Peugeot színeiben indulhat, de hivatalos bejelentés csak ma várható. A pilóta egyébként az ideit tartja legnehezebb téli időszakának, hiszen a Toro Rosso a 2008-as idény vége óta tartotta bizonytalanságban a jövőt illetően, a múlt hét végéig nem tudhatta, hogy ő vagy Takuma Sato ül majd az autóba. A fő kérdés a pénz volt.

“A pilótaválasztás főképp a szponzorokon múlott. Szerencsére a költségcsökkentő intézkedések hatására a Red Bull csapatai 100 millió dollárt spórolhatnak. A helyzet egyébként folyamatosan változott egészen mostanáig, és végül az én javamra dőlt el. Igyekeztem nem nagyon magamra venni, tudtam, hogy pénzügyi kérdésről van szó. Nicolas Todt (Bourdais menedzsere) mindent megtett, hogy támogatókat szerezzen. Néha nagyon nehéz volt a helyzet, de tudtam, hogy a csapat is a folytatást szeretné” – magyarázta a francia.