Bernie-nek az internetre kellene koncentrálnia

Bernie-nek az internetre kellene koncentrálnia

Más formaautós – IRL, A1GP – és egyéb vezető motorsport-kategóriákkal szemben a Forma-1 nem nyújt túlságosan sokat a sport rajongóinak az interneten. A hivatalos oldalon a live timingon kívül csak a versenyek után megjelenő pár perces zenés futam-összefoglalók járnak, ami igen szerény ahhoz képest, hogy az F1 a technikai haladás úttörőjéként szereti magát hirdetni.

A sportot felügyelő FIA elnöke, Max Mosley szerint ezen változtatni kell, de ő maga is tudja, hogy a többek között az F1.comot is kezében tartó Bernie Ecclestone kimondottan idegenkedik az internettől.

“Bernie gyanakvó az internettel kapcsolatban, ez kétségtelen. Ha sikerülne ezen túllépni, nagyszerű dolgokat csinálhatnánk, óriási lehetőségek vannak! Én forradalmasítanám az internet felhasználását, ezt a területet alaposan elhanyagolta eddig a Forma-1” – mondta Mosley.

Az elnök szeretné, ha az internetezők a futamok alatt hozzáférhetnének a csapatok adataihoz, és több csatornán követhetnék on-line a paddock, a motorhome-ok és a bokszutca történéseit. Mi csak annyit mondunk erre, hogy ámen!