Újra két Sebastien, Bourdais és Buemi

Újra két Sebastien, Bourdais és Buemi

Tegnap még csak valószínűnek látszott, mára már hivatalos: a Toro Rosso 2009-re újra leszerződtette a tavalyi pilótát, a francia Sebastien Bourdais-t.

A négyszeres ChampCar-bajnok 2008-ban finoman szólva is felemás teljesítményt mutatott, sokáig küszködött az autóval, majd az év utolsó harmadában a balszerencse hátráltatta a a jó eredményeket. Az idény vége után a japán Takuma Satóval “párbajozott” a versenyzői állásért, de most már megnyugodhat.  

“Örülünk, hogy Sebastien újabb szezont tölt velünk. Egy év közös munka után arra számítunk, hogy a javára fordítja a tavaly szerzett tapasztalatokat – már ismeri az F1 világát, a pályákat és a csapatot. Ezenfelül a slick gumik visszatérésével jobban is feküdhet majd a vezetési stílusának az autó. Ezt az idényt tehát már jóval több tapasztalattal teljesítheti, és ez különösen fontos, hiszen csapattársa, Sebastien Buemi újonc lesz” – mondta a csapat vezetője, Franz Tost.

“Hosszú volt a tél, de végre nem kell tovább várnom, nagyon izgatottan tekintek a második idényem elé a Toro Rossónál. Szeretnék köszönetet mondani a Red Bullnak és Dietrich Mateschitznek, amiért folytathatom a csapatnál. Most már a felkészülésre koncentrálhatok, és igyekszem jó kapcsolatot kiépíteni az új csapattársammal is, hogy a lehető legjobb munkát végezzük” – nyilatkozta a szerződtetésről Bourdais.