Bourdais megint vezet, Satóról már nem beszélnek

Bourdais megint vezet, Satóról már nem beszélnek

A Toro Rosso 2008-ra leszerződtette a négyszeres ChampCar-bajnok francia Sebastien Bourdais-t, de a tapasztaltabb pilóta teljesítménye elhalványult Sebastian Vettelé mellett, így a csapat egyáltalán nem sietett a szerződéshosszabbítással.

A francia hiába panaszkodott, a faenzai kiscsapat a szezon vége után őt, a volt hondás Takuma Satót és a svájci újoncot, Sebastien Buemit is a pályára küldte, hogy felmérje, hármójuk közül melyik két pilóta kaphat helyet. Buemit már decemberben leszerződtették, de a második helyre jó ideig Sato tűnt esélyesebbnek, mert állítólag ő több pénzt vitt volna a csapathoz.

A japánról egy ideje nem hallani, az viszont többször is felröppent már az elmúlt egy-két hétben, hogy mégis inkább Bourdais-nak ad egy második esélyt a Toro Rosso, és ezt valószínűsíti az is, hogy ma bejelentették, a jövő heti jerezi tesztsorozaton a francia két napig vezeti majd az autót, ugyanúgy, ahogy az újonc Buemi.

A csapat egyébként elvileg egészen a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat megelőző csütörtökig kivárhat a pilótafelállás bejelentésével, de ennél korábbra ígérik a döntést.