Optimistának kell lenni

Optimistának kell lenni

Bár az R29-es első tesztje bevallottan alulmúlta a Renault várakozásait, Fernando Alonso egyelőre még hisz benne, hogy 2009-ben a bajnoki címért küzdhet a csapattal.

“2009-ben magasra kell tennünk a lécet. A cél a bajnokság megnyerése, persze tudjuk, hogy nehéz lesz. Tudjuk, hogy az ellenfelek nagyon erősek, minden korábbinál jobban kell hajtanunk a bajnokságra” – mondta Alonso az Eurosportnak.

“A konstruktőri cím megnyerése különlegesebb, mert nehéz összeszedni a pontokat, de mindkét győzelem elérése a cél. Tavaly ez nehéz lett volna, de az utolsó versenyeken, amikor már jók voltunk, változott a cél. Az idény kezdete előtt bizakodónak kell lennünk” – magyarázta a spanyol.

A kétszeres világbajnok szerint a sok csapatnak nehézségeket okozó hibridrendszerrel, a KERS-szel is jól áll a Renault, néhány ellenféllel szemben ők akár már a szezonnyitón be is vethetik az új technológiát, ha minden jól megy.

“A mi rendszerünk igazán jó, gond nélkül működik. Azt hiszem, már azzal is kezdjük az idényt, emiatt nem aggódunk. Persze lehet, hogy problémákat okoz majd év közben, de jó lenne elkerülni. Még tesztelni fogjuk a szezon kezdete előtt” – mondta.