1985, ’86, ’89 és ’93 világbajnoka, Alain Prost szerint a Forma-1 az ő ideje óta alaposan megváltozott mind a sport, mind a pénzügyek szempontjából.

A Professzor azt állítja, hogy ő az “aranykorban” versenyezhetett.

“Ma kevesebb az előzés és sokkal több a stratégia. Minden a bokszutcában dől el, a pilóták csak köröznek. Nekünk még ügyelni kellett a fékekre, a sebességváltókra, figyelni az üzemanyag-fogyasztást, de most mindezt már megszervezik. Én az aranykorban versenyeztem, de akkor voltak nagy balesetek, halálesetek is. A mai pilóták a biztonság aranykorában élnek” – nyilatkozta az 53 éves francia.

Prost, aki 1997 és 2001 között csapatvezetőként és -tulajdonosként is részt vett az F1-ben, ma már nem kötődik annyira az egyre drágább, és számára kevésbé érdekes sporthoz, de a gazdasági válsággal kapcsolatban azt üzeni a résztvevőknek, hogy nem kell pánikolni, kár lenne a Hondához hasonlóan kiugrani.

“Jobban szeretem az olyanokat, akik azt mondják, gondolkodjunk, mint azokat, akik azt mondják, hagyjuk abba. A Hondától eltekintve szerintem nincs pánikhangulat. A Forma-1-ben mindenki ugyanabban a cipőben jár, csökkenteni kell a kiadásokat, de az elmúlt tíz évben sosem voltak ilyen bőségesek a források, mint most” – biztatta a legenda résztvevőket.