Flins-sur-Seine nevét kell megtanulnunk?

Flins-sur-Seine nevét kell megtanulnunk?

A Francia Nagydíjnak korábban otthont adó Magny Cours éveken keresztül küzdött a helyszínt kimondottan utáló Bernie Ecclestone-nal, hogy a versenynaptárban maradhasson, majd meglepetésre idén késő ősszel a pálya vezetői bejelentették, hogy 2009-ben pénzügyi okokból már nem rendeznek futamot.

A Francia Nagydíj 2009-ben biztosan hiányzik majd, de úgy tűnik, hogy van remény – a francia törvényhozás ugyanis rábólintott egy új pálya építésére. Korábban több helyszín is felmerült  – Versailles, Le Mans, az Eurodisney -, de végül a Párizstól nagyjából negyvenpercnyire fekvő Flins-sur-Seine lett a befutó.

Az új F1-es pályáért négy szenátor lobbizott, ugyanis szerintük a “száguldó cirkusz” visszatérése jót tehet a francia gazdaságnak, bíznak benne, hogy 2011-ben már újra futamot rendezhet az ország.

A francia sportlap, a L’Equipe kiemeli, hogy a projekt a motorsportrajongó miniszterelnök, Francois Fillon támogatását is élvezi, azonban a helyi lakosság körében szép számmal akadnak tiltakozók is, és még Bernie Ecclestone-nak és az FIA-nak is rá kell bólintania az új helyszínre, hogy komolyan lehessen venni a terveket.