A portugáliai teszthelyszínen ma az eső uralta a pályát. Mivel a csapadék és a köd miatt a mentőhelikopter nem tudott volna felszállni baj esetén, így az edzést már délelőtt 9:30-kor leintették.

A McLaren és a Renault ki sem küldte a pályára az autót, és a williamses Kazuki Nakajima, a toyotás Timo Glock és a Toro Rossós Sebastien Buemi is csak egy-egy próbakört teljesített a nap legelején.

“Nagyon vizes nap volt! Kár, hogy semmit sem tudtunk csinálni, mert az idénynek ebben a szakaszában a lehető legjobban ki kellene használni a pályán töltött időt. Azért örülök, hogy tegnap egy egész napot vezethettem száraz körülmények között, és használható adatokat gyűjtöttünk. Legközelebb is autóba ülök a jerezi teszten, remélem, akkor  jobban haladhatunk majd az autó teljesítményét illetően” – foglalta össze a csapatok közös érzését Fernando Alonso.

Valenciában a BMW Sauber munkáját az erős szél nehezítette ma. Robert Kubica délelőtt még az autó beállításain dolgozott, de az egyre nagyobb széllökések miatt délután inkább megbízhatósági tesztprogramra váltott a csapat. A lengyel több hosszú etapot is teljesített, összesen 116 kört futott. Holnap és holnapután csapattársa, Nick Heidfeld veszi át az új autót.

Olaszországban a Ferrari ma lezárta négynapos tesztprogramját. Ahogy tegnap, ma is Felipe Massa körözött Mugellóban – a brazil kezdetben még nedves pályán kényszerült menni, de késő délelőttre már száraz volt az aszfalt, a pilóta összesen 103 kört futott. Azért az olasz csapat munkája sem volt zökkenőmentes, a napot a tervezettnél korábban zárták az F60-as hidraulikai meghibásodása miatt.

Elmosta az eső a tesztet 1
Neki nyolc


“Elégedett vagyok az elmúlt napokkal. Ma végre folyamatos száraz körülmények között is tesztelhettük az autót. Az első benyomások jók, még ha eléggé korán is van ahhoz, hogy bármit is mondhassunk arról, hol állunk, főleg, hogy nem voltak a pályán riválisok, akihez mérhetnénk a teljesítményünket. He értékelnem kellene a tesztet, erős nyolcast adnék az autó megbízhatóságára, tekintve, hogy 1500 kilométert teljesítettünk. Mondjuk ennek nagy része vizes pályán történt, de a portimaói körülményeket figyelembe véve jól döntöttünk, hogy Mugellóba jöttünk” – foglalta össze Massa.