Míg a Forma-1-es csapatok többsége a portugáliai Algarve pályán tesztel a héten, a Ferrari Olaszországban, Mugellóban dolgozik. Az új autót hétfőn és tegnap Kimi Räikkönen vezette.

Bár a csapat egyelőre nem döntött róla, hogy bevetik-e az idény elején az új mozgásienergia-visszanyerő rendszert, a KERS-t, az F60-as az elmúlt két napban azzal felszerelve körözött. Annak ellenére, hogy az olasz csapat korábban fejlesztési nehézségekre panaszkodott, Räikkönen most elégedett volt az új technológia működésével.

“Mindkét nap pozitív volt a KERS szempontjából. A rendszer ugyanolyan jól működik, mint bármelyik másik új elem” – mondta a finn a Gazzetta dello Sportnak.

A ferraris szerint azonban nem érdemes sokat várni az új rendszertől:

“Nagyobb teljesítményt ad, de olyan rövid időre, hogy ez nem sok mindenen változtat majd. Lehet, hogy érdekes újítás, de nem lesz döntő szerepe.”

A Ferrari egyébként eredetileg szintén Portugáliában tesztelt volna, azonban az azóta be is igazolódott rossz időre vonatkozó előrejelzések miatt inkább Mugellóba helyezte át a munkát, de nem nyertek vele sokat, a hét eleje óta ott is esik.

“Úgy tudom, Portugáliában is esik, de itt legalább közel vagyunk a központhoz, könnyebb mozgatni az embereket, ha szükséges” – kommentálta a csapat döntését a pilóta.