Rájár a rúd az F1-esekre a teszteken, ugyanis ma is pocsék időben dolgozhattak a portugáliai Algarvén és Mugellóban is. A portugál helyszínen a nap vizes pályán indult, majd ebédidőre felszáradt, délután azonban egy felhőszakadás érkezett.

A leggyorsabb ma is Sebastien Buemi lett, a svájci pilóta tavaly december óta egyetlen nap kivételével minden tesztet “megnyert”. Persze nem volt nehéz dolga, hiszen ő ugyan 2009-re hangolt, de 2008-as autóval körözött.

Azért a nap is sütött egy kicsit

Azért a nap is sütött egy kicsit

Azért a nap is sütött egy kicsit


Buemi mögött az első új autós a mclarenes Pedro de la Rosa volt, a spanyol jó három másodpercet kapott, és aki tegnaphoz hasonlóan ma is a nagyobb leszorítóerőt biztosító tavalyi hátsó szárnnyal lépett a nedves pályára. A spanyol helyét holnap a világbajnok, Lewis Hamilton veszi át.

A Toyotánál a veterán Jarno Trulli ma először próbálhatta ki a TF109-est, de kis híján öt másodperccel maradt el a McLarentől. A Renault-nál ma is Nelsinho Piquet teljesített szolgálatot, de a brazil fiú nem sokat vezetett, az R29-es motorja kilenc kört engedett mára, aztán elromlott. Holnap Fernando Alonso is beül majd az új autóba.

A Williams versenyzője, Nico Rosberg nem épp az ideális körülmények között vezetett, ugyanis mai eredménye Buemiéhez képest 17 másodperccel rosszabb volt. De legalább beült az új autóba, az is valami.

A BMW Sauber ma Valenciában mutatta be új autóját, az F1.09-est, amelyet a lengyel Robert Kubica azonnal tesztelni is kezdett. A versenyző 73 kört teljesített minden nagyobb gond nélkül.

Rosberg autóval sem volt sokkal gyorsabb

Rosberg autóval sem volt sokkal gyorsabb

Rosberg autóval sem volt sokkal gyorsabb


“Jó bemutatkozás volt, műszaki problémák nélkül. Bár a pálya tapadása nem volt a legjobb, mert csak egy autó  ment rajta, de így is sok dolgot megtudtunk arról, hogy hogyan reagál az autó a beállítások módosításaira” – mondta a lengyel a nap végén.

A Ferrari F60-asát továbbra is Kimi Räikkönen nyúzta az olaszországi Mugellóban, ahol szintén megint esett. A 2007-es világbajnok 42 kört teljesített.

“Mindig jó dolog az új autót vezetni az első napokban. Sajnos a rossz idő miatt nem nyomhattam neki, de van ilyen. Mindegy, az első benyomásaim így is jók, és ami a legfontosabb, semmilyen műszaki probléma nem adódott” – mondta a finn.

Teszt, Algarve, 2009.01.20.

# Pilóta Csapat Idő
 1.  Buemi  Toro Rosso-Ferrari  1:34.429
 2.  de la Rosa  McLaren-Mercedes  1:37.512
 3.  Trulli  Toyota  1:42.399
 4.  Piquet  Renault  1:45.860
 5.  Rosberg  Williams-Toyota  1:51.580