Rájár a rúd az F1-esekre a teszteken, ugyanis ma is pocsék időben dolgozhattak a portugáliai Algarvén és Mugellóban is. A portugál helyszínen a nap vizes pályán indult, majd ebédidőre felszáradt, délután azonban egy felhőszakadás érkezett.

A leggyorsabb ma is Sebastien Buemi lett, a svájci pilóta tavaly december óta egyetlen nap kivételével minden tesztet “megnyert”. Persze nem volt nehéz dolga, hiszen ő ugyan 2009-re hangolt, de 2008-as autóval körözött.

Azért a nap is sütött egy kicsit

Azért a nap is sütött egy kicsit


Buemi mögött az első új autós a mclarenes Pedro de la Rosa volt, a spanyol jó három másodpercet kapott, és aki tegnaphoz hasonlóan ma is a nagyobb leszorítóerőt biztosító tavalyi hátsó szárnnyal lépett a nedves pályára. A spanyol helyét holnap a világbajnok, Lewis Hamilton veszi át.

A Toyotánál a veterán Jarno Trulli ma először próbálhatta ki a TF109-est, de kis híján öt másodperccel maradt el a McLarentől. A Renault-nál ma is Nelsinho Piquet teljesített szolgálatot, de a brazil fiú nem sokat vezetett, az R29-es motorja kilenc kört engedett mára, aztán elromlott. Holnap Fernando Alonso is beül majd az új autóba.

A Williams versenyzője, Nico Rosberg nem épp az ideális körülmények között vezetett, ugyanis mai eredménye Buemiéhez képest 17 másodperccel rosszabb volt. De legalább beült az új autóba, az is valami.

A BMW Sauber ma Valenciában mutatta be új autóját, az F1.09-est, amelyet a lengyel Robert Kubica azonnal tesztelni is kezdett. A versenyző 73 kört teljesített minden nagyobb gond nélkül.

Rosberg autóval sem volt sokkal gyorsabb

Rosberg autóval sem volt sokkal gyorsabb


“Jó bemutatkozás volt, műszaki problémák nélkül. Bár a pálya tapadása nem volt a legjobb, mert csak egy autó  ment rajta, de így is sok dolgot megtudtunk arról, hogy hogyan reagál az autó a beállítások módosításaira” – mondta a lengyel a nap végén.

A Ferrari F60-asát továbbra is Kimi Räikkönen nyúzta az olaszországi Mugellóban, ahol szintén megint esett. A 2007-es világbajnok 42 kört teljesített.

“Mindig jó dolog az új autót vezetni az első napokban. Sajnos a rossz idő miatt nem nyomhattam neki, de van ilyen. Mindegy, az első benyomásaim így is jók, és ami a legfontosabb, semmilyen műszaki probléma nem adódott” – mondta a finn.

Teszt, Algarve, 2009.01.20.

#PilótaCsapatIdő
 1. Buemi Toro Rosso-Ferrari 1:34.429
 2. de la Rosa McLaren-Mercedes 1:37.512
 3. Trulli Toyota 1:42.399
 4. Piquet Renault 1:45.860
 5. Rosberg Williams-Toyota 1:51.580