Kimi Räikkönen a rosszul sikerült 2008-as idény után már csakis 2009-re koncentrál. A világbajnok nagyon bízik a csapat ma bemutatott új autójában, az F60-asban.

“A tavalyi év nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, de az már a múlt, idén újra megpróbálkozom a győzelemmel. Persze nagy kérdés, hogy milyen gyors az autó, ki építi a legjobb járgányt, hiszen a szabályok nagyot változtak. Mi nagyon bízunk benne, hogy hogy jó lesz az autó, a következő pár hétben pedig az is kiderül majd, hogy hol áll a többiekéhez képest. Természetesen újra mindkét bajnokság megnyerése a cél, de előbb lássuk, mit hoznak a tesztek” – mondta a bajnok Mugellóban.

A Ferrari új autója az első hivatalosan leleplezett darab a 2009-es “csúnya” járgányok közül, a finn versenyzőt azonban nem nagyon izgatja az F60-as külseje.

Massáé volt a megtiszteltetés

Massáé volt a megtiszteltetés


“A szabályváltozások miatt másképp néz ki, de azt hiszem, ha hozzászokik egy kicsit az ember, akkor más, de szép.”

Räikkönen köztudottan nem rajong a versenyzésen kívüli F1-es elfoglaltságokért, így már alig várja, hogy március végén a rajtrácsra állhasson az Ausztrál Nagydíjon.

“A versenyzés a legfontosabb, legjobb dolog számomra, szóval nagyon jó lesz újra autóba, főleg az új autóba ülni a szezonnyitón Melbourne-ben!”