Minden idők legszorosabb F1-es bajnoki döntőjén, a 2008-as Brazil Nagydíjon Lewis Hamiltonnak a cím megszerzéséhez Felipe Massa futamgyőzelme esetén is elég volt az ötödik helyen célba érnie, azonban az utolsó körökben veszni látszott az esély.

Hamiltont három körrel a vége előtt megelőzte Sebastian Vettel, így a mclarenes a hatodik helyre szorult. Egészen az utolsó előtti kanyarig ott is maradt, amikor előbb Vettel, majd ő is elment a nedves pályán száraz gumikkal bukdácsoló toyotás, Timo Glock mellett.

Hiába mondták a szakértők és az érintettek, hogy a németnek esélye sem volt, és hiába igazolta a szintén száraz gumin próbálkozó Jarno Trulli körideje is a “vétlen” Glockot, a futam után természetesen azonnal megindultak a gyanúsítgatások, hogy a toyotás szándékosan adta a bajnoki címet Hamiltonnak.

A 26 éves versenyző utólag elmondta, hogy igazán bántották a verseny “utórengései”.

“Eléggé nehéz volt elfogadni az emberek reakcióit. A rá következő két hét igazán kemény volt” – mondta Glock egy spanyol rádióinterjúban.

A német elmondta, hogy ő és a csapat egyszerűen kockáztatott Interlagosban azzal, hogy nem váltottak esőgumira, de ennek semmi köze nem volt a bajnoki küzdelemhez.

A sport népszerűségével jár

A sport népszerűségével jár


“Olyan volt, mintha jégen vezettem volna. De így is jó döntés volt, mert egy hellyel előrébb végeztem, mintha kiálltam volna kerékcserére. Én csak a saját futamomra koncentráltam, eszem ágában sem volt beleszólni a bajnokság sorsába. Csak amikor sorra jöttek az újságírók, akkor kezdtem el sejteni, hogy Hamilton előzése csinált belőle bajnokot. A futam közben azt sem tudtam, hogy én hányadik helyen vagyok, nehogy azt, hogy Hamilton vagy Massa mit csinál!”

Glock úgy gondolja, hogy elég furcsa volt egyesek viselkedése, de a futam utáni reakciókat összességében a Forma-1 hatalmas népszerűségének tudja be.