Az általában jól értesült Grandprix.com érdekes hírt közöl, az oldal információi szerint a hétszeres világbajnok is tárgyalt a volt Honda csapat megvásárlásáról.

Úgy tudni, hogy Schumi hosszas tárgyalásokat folytatott az ünnepek idején a csapatfőnökkel, egykori munkatársával, Ross Brawnnal a brackley-i istálló megmentéséről. Bár a német szupersztárnak milliárdos vagyona van, így a vásárlás nem jelentene neki gondot, azonban ennek ellenére sem valószínű, hogy elsősorban pénzzel szállna be az üzletbe, a neve viszont komoly szponzorokat mozgósíthat, például az őt egyenesen imádó arab olajmilliárdosok köréből.

Schumi és Brawn újra együtt?

Schumi és Brawn újra együtt?

Schumi és Brawn újra együtt?


Mivel a Honda motorszállítóként sem kíván részt venni az F1-ben 2009-től, így az állítólag versenyképesnek ígérkező autóhoz új erőforrást is kellene szerezni, de ez Schumacher beszállásával, és Brawn kapcsolatával könnyen megoldható lenne a Ferrarival kötött üzlet keretében.

A Grandprix.com arról is ír, hogy a brackley-i csapat iránt valóban hatalmas az érdeklődés, több mint húsz jelentkezőről tud a lap, ezek közül azonban csak 5-6 kérő lehet komoly.

A csapat eladása egyébként egyre sürgetőbb, hiszen ahhoz, hogy március végén a rajtrácsra állhasson az autó, január végére már nemcsak a tulajdonviszonyoknak, hanem a motorszállító kérdésének is rendeződnie kellene.