A kétszeres világbajnok spanyol kenyai kirándulása kis híján nagyon rosszul végződött, írja az olasz Corriere della Sera. A lap szerint Alonso a csapatfőnök Flavio Briatore szilveszteri bulijára utazott az afrikai országba, és a hazaindulásnál történt a baleset.

A spanyol, feleségével, Raquel del Rosarióval és annak testvérével épp felszálláshoz készült vasárnap este, amikor a repülőgépük egy másik géppel ütközött és lesodródott a kifutópályáról. Szerencsére sem az utasoknak, sem a pilótának nem esett baja.

2000-ben David Coulthard élt túl egy hasonló, de sokkal komolyabb balesetet: a skót repülője kényszerleszállás közben zuhant le Franciaországban. A versenyző, akkori barátnője, és testőre sértetlenül megúszta az esetet, de a két pilóta életét vesztette.

2007 őszén az 1995-ös ralivilágbajnok, Colin McRae vesztette életét egy helikopterbalesetben, majd alig egy nappal később az egykori B.A.R.-csapatfőnök, a prodrive-os David Richards zuhant le helikopterével, ő azonban túlélte. A 2007-es Francia Nagydíj idején szintén helikopterbalesetben három a Forma-1-ben dolgozó ember hunyt el.