Tegnap megkezdődtek a 2008-as év utolsó F1-es tesztjei. A Red Bull, a BMW Sauber és a Williams a múlt hét után most is a dél-spanyolországi Jerezben dolgozott, addig a McLaren és a Ferrari a vadonatúj portugáliai helyszínen az Algarve pályán látott munkához.

Jerezben megint a Toro Rosso jövő évi újonca, Sebastian Buemi volt a legjobb, bár a svájci fiú most visszatért eredeti szerepéhez, és a Red Bull tesztpilótájaként teljesített szolgálatot. A 20 éves versenyző legjobb köre fél másodperccel maradt el múlt heti csúcsától.

A Red Bullnál bemutatkozott a lábtörése miatt kényszerpihenőn lévő Mark Webbert helyettesítő Brendon Hartley is. Az új-zélandi pilóta idén a Brit Forma-3 harmadik helyezettje lett, a mostani tesztsorozaton pedig elsődleges célja a Forma-1-es szuperlicensz megszerzéséhez szükséges kilométerek összegyűjtése. Hartley majdnem két másodperccel maradt el Buemitől.

Massa kidőlt

Massa kidőlt

Massa kidőlt


A BMW Sauber képviseletében pályára lépett Nick Heidfeld és Christian Klien is, mindketten a csapat átmeneti autóján dolgoztak. Jerezben tegnap a Williams tesztpilótája, Nico Hülkenberg volt a leglassabb.

Az Algarve pályát a McLaren részéről a tesztpilóta, Gary Paffett avatta fel, az angol versenyző a a hibridrendszert, a KERS-t tesztelte. A bajnoki címről hajszállal lemaradt Felipe Massa ült autóba a Ferrarinál, hogy folytassa a motor múlt héten kezdett tartóssági tesztjeit, de a brazilnak nem volt túl jó napja, 36 kör teljesítése után rosszul lett, és már nem is folytatta a munkát. A két pilóta közül a mclarenes bő egy másodpercet adott Massának.