A volt Jordan-, B.A.R.- és Super Aguri-pilóta, Takuma Sato harmadszor is tesztlehetőséget kap a Toro Rossótól a jövő héten Jerezben, jelentette be a japán versenyző menedzsmentje tegnap. A 31 éves Sato másfél napot kap a bizonyításra, ahogy az idei pilóta, a francia Sebastien Bourdais is.

Míg Sato és Bourdais az egyik helyért küzd, addig a harmadik jelölt, az idei Red Bull-tesztpilóta, a GP2-es Sebastien Buemi egész biztos lehet már a dolgában, a 20 éves svájci tehetség a dél-spanyolországi tesztsorozat mindhárom napján vezetni fog, szinte száz százalék, hogy 2009-ben Sebastian Vettel helyére ülhet.

Bourdais-t váratják, Buemi már sínen van

Bourdais-t váratják, Buemi már sínen van

Bourdais-t váratják, Buemi már sínen van


A faenzai kiscsapat tulajdonosa, Dietrich Mateschitz a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy a jövő évi felállásról még karácsony előtt dönteni fognak, de tesztet most bejelentő szóvivő nem erősített meg semmilyen határidőt.

A Toro Rosso mellett a mezőnyből már csak a Honda felállása nem biztos, bár nagyon valószínű, hogy Jenson Button 2009-ben is marad, míg a másik állásért a brazil triumvirátus, Rubens Barrichello, és a két fiatal tehetség, Bruno Senna és Lucas di Grassi küzd meg.